Fysioterapiayrittäjä ei voi jäädä paikoilleen

Tiesitkö, että Vuoden fysioterapeutiksi 2016 ja Akavan vuoden 2016 yrittäjäpalkinnon saajaksi valittu Fysio Center Oy:n yrittäjällä ja toimitusjohtajalla, fysioterapeutti Susanna Antikaisella on taskussaan ”varanumero”. Entä tiesitkö, missä toimitusjohtajan mansikkapaikka on?

Palkittu fysioterapiayrittäjä Susanna Antikainen on yli kymmenen hengen työnantaja. Hänen yrityksensä on ollut vahvassa kasvussa – aina Viroon asti - viime vuodet, ja liikevaihto kasvaa tänäkin vuonna. Fysio Center on ollut mukana terveyspalvelualan digitalisaation kehittämistyössä ja se liittyi ensimmäisenä alan yrityksenä Kanta-palveluiden käyttäjäksi. Uusien digitaalisten työkalujen ja toimintamallien aikainen omaksuminen on osoitus edelläkävijyydestä.

-Sote-uudistuksen ”veivailu” on vähän hillinnyt laajenemistahtiamme, vaikka avasimme viime vuonna uuden toimipisteen Jyväskylässä. Pk-yrittäjän on pakko kuunnella tarkalla korvalla, mihin suuntaan ollaan menossa.

 

Susannan Antikaisen mukaan Viron hankkeet ovat eräänlainen "varanumero", mikäli kotimaassa pienyrittäjyys ei enää tulevaisuudessa kannata sote-alalla. Paikoilleen ei voi jäädä.

-Vaikka olen ollut edunvalvonnassa itse mukana, kaikkeen ei voi suoraan vaikuttaa. Onneksi laatuun panostaminen on kannattanut ja Akavan vuoden yrittäjäpalkinto 2016 nosti mahtavasti koko fysioterapiatoimialamme esille julkisuudessa.

Paljon uuden opettelua

Susanna Antikaisen mansikkapaikka on perheen maatila, 1800-luvulla perustettu Villa Millington. Kyse on alun perin kruunun torpasta, joka on itsenäistynyt 1920-luvulla ja jota Antikaisen perhe on kunnostanut viimeisen kahden vuoden ajan.

Tilalle aikoinaan tullut vävy on rakennuttanut nykyisen tilan päärakennuksen, aitan, navetan ja saunan 1930-luvulla. Taloa on ollut rakentamassa kolme kirvesmiestä. Rakennus edustaa 1920-luvun klassismia, mutta ikkunoiden ruutujako viittaa jopa vuosisadan alkuun.

Historiallisesti arvokkaan miljöön kunnostaminen ja remontoiminen on vaatinut viimeisen kahden vuoden ajan paljon uuden opettelua. Susanna Antikaisen mukaan kunnostaminen vie mennessään - ja työasiatkin nollautuvat.

- Lomailen kahdessa pätkässä, yhteensä nelisen viikkoa, mutta - kuten mieheni on sanonut - minä vain kuvittelen olevan lomalla. Yrittäjällä on aina vastuu, eikä se täysin poistu lomallakaan.

- Jos joku tulipalo sattuu, se on käytävä sammuttamassa. Onneksi nykyään jo pienemmät palot hoituvat meidän mainion henkilökunnan toimesta myös ilman minua!

Susannan Antikainen pitää Villa Millington -projektistaan blogia: www.villamillington.blogspot.fi

Ehdotuksia Vuoden 2017 fysioterapeutista voi antaa aina 14.9. asti osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Vuoden Fysioterapeutiksi valitaan Suomen Fysioterapeuttien jäsen, joka toimii esimerkillisesti fysioterapian hyväksi alueellisesti tai valtakunnallisesti. Hän on alamme esikuva, innovatiivinen toimija ja tunnustettu vaikuttaja. Seuraa ilmoittelua Fysioterapia-lehdessä, Suomen Fysioterapeuttien sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.