Fysioterapeuttien maailmankongressi Kapkaupungissa

Kongressi lukuina: Afrikkalaisten esiintyjien määrä kasvoi 105 prosenttia vuonna 2015 järjestettyyn kongressiin verrattuna. Afrikkalaisten abstraktien määrä nousi 71 prosenttia ja afrikkalaisten osallistujien määrä nousi 4 prosentista 26 prosenttiin.

- Tavoitteenamme on lisätä osallistujien määrää jatkossakin. Kongressimme lahjaohjelmamme ansiosta pystyimme kustantamaan 14 vähävaraisen järjestöön kuuluvan fysioterapeutin, kolmen eteläafrikkalaisen fysioterapeuttiliiton jäsenen ja kahden eteläafrikkalaisen fysioterapeuttiopiskelijan osallistumisen kongressiin. Lisäksi pystyimme järjestämään posteriesittelyt ranskaksi, espanjaksi ja portugaliksi, kertoo Fysioterapeuttien maailmanjärjestön pääsihteeri Jonathan Kruger.

 

Pääsihteeri kiittää myös osallistujia anteliaisuudesta, jonka turvin maailmanjärjestö lahjoitti 50:lle vähävaraiselle eteläafrikkalaiselle lenkkikenkiä. Lahjoituksen saaneet ovat sitoutuneet fyysisesti aktiiviseen ja terveelliseen elämäntyyliin.

Vuoden 2019 maailmanjärjestön kongressin kongressimaksut on tarkoitus säätää niin, että vähävaraisten maiden edustajat saavat alennusta osallistumismaksuista. Kongressi menestyy, jos se jatkossakin kokoaa fysioterapeutit yhteen maailmanlaajuisesti.

Jonathan Krugerin mukaan Suomen Fysioterapeutit ry:n osuus menestyksestä vuoden 2017 tapahtumassa näyttäytyy lukuina seuraavasti: 12 osallistujaa, 11 suomen kielistä abstraktia ja kuusi esiintyjää.