JUKO päätti ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka koskee sen koko jäsenistöä kunta-alalla lukuun ottamatta viranhaltijoita. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa tiistaina 6.2. klo 7.00. JUKO päätti samalla, että se voi jättää lakkovaroituksen kunta-alalle, jos tilanne sitä edellyttää.

-Vauhditamme näin eilen keskeytyneitä kunta-alan neuvotteluja. Tavoitteenamme on yhä neuvottelutulos. JUKO on valmis palaamaan välittömästi neuvottelupöytään, jos kuntatyönantaja kutsun esittää, puheenjohtaja Olli Luukkainen tähdentää.

-Päätökset tehtiin nyt kunta-alan neuvottelujen vauhdittamiseksi. Kaikki JUKOn sopimusalat ovat auki, ja olemme valmiit järjestötoimiin myös muilla sopimusaloilla, Luukkainen muistuttaa.

 

KT Kuntatyönantajat keskeytti kunta-alan neuvottelut eilen lomarahaleikkauksen kompensointiin liittyvien näkemyserojen takia.

-JUKO ei hae ylimääräistä palkankorotusta, vaan lomarahaleikkauksen kompensaatio olisi oma pakettinsa, joka koskisi epäreilun kiky-leikkauksen kahta jäljellä olevaa vuotta. Kuntien ja koko maan taloudellinen tilanne on täysin toinen kuin Kiky-sopimusta tehtäessä. Tuntuvasti voimistunut talouskasvu kohentaa myös kuntien ja muiden julkisen sektorin työnantajien palkanmaksukykyä, Luukkainen huomauttaa.

Seuraa ajankohtaista tilannetiedotusta!

Suomen Fysioterapeutit tiedottaa tänään iltapäivästä asiasta lisää. Seuraa tilanteen edistymistä! Kanavina Suomen Fysioterapeuttien www-sivuilla, facebookissa ja twitterissä @fysioterapeutit

Päivitä jäsentietosi ajantasalle!

Jotta saat varmasti ajankohtaista tietoa meneillään olevista neuvotteluista, huolehdithan siitä, että meillä on sinusta tarvittavat jäsentiedot!

Päivitä kiireellisesti jäsentietoihisi puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja työpaikkasi eAsioinnissa, jossa voit tarkastaa tietosi ajantasaisuuden ja tarvittaessa muuttaa niitä. Nyt on tärkeää, että voimme tavoittaa sinut myös työajan ulkopuolella!

Kirjautuminen eAsiointiin tapahtuu osoitteesta https://easiointi.yap.fi/Kuntoutusala Tunnukset luot itse ensimmäisellä käyntikerralla. Tätä varten tarvitset vain jäsennumerosi, jonka löydät esimerkiksi Fysioterapia-lehden osoitelipukkeesta. Näin voimme jatkossa varmistaa mm. sen, että saat oikeat viestit välittömästi.

Lisätiedot: Suomen Fysioterapeutit ry:n puheenjohtaja Tiina Mäkinen, puh. 040 5077382

JUKO neuvottelee noin 210 000 koulutetun palkansaajan palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla. JUKO on työmarkkinakentän laajin toimija, ja se on osapuolena sopimuksissa, jotka koskevat noin 600 000 suomalaisen työ- ja virkaehtoja. Suomen Fysioterapeutit on järjestäytynyt JUKOon Kuntoutusalan Asiantuntijoiden kautta.