1 17 kansiUutta ja vanhaa erilaisella tavalla

Tervetuloa uudistuneen Fysioterapia-lehden pariin! 64-vuotias lehti on läpikäynyt joukon uudistuksia, joilla haluamme palvella sinua entistä paremmin.

Lehden uudistaminen on aina haasteellinen tehtävä. Yhtä aikaa on arvioitava vuosien saatossa kehitettyä konseptia, lehden sielua, sekä kuunneltava lukijoita.  

Konseptin pitää olla kunnossa, jotta lehti kohtaa lukijansa. Vaikka Fysioterapia on alansa ainoa ammattilehti Suomessa, myös sen on lunastettava paikka ajastasi kerta toisensa jälkeen. Toisin sanoen, näistä sivuista on oltava sinulle hyötyä.

Fysioterapia-lehti perustuu tutkittuun tietoon. Sitä meiltä eniten odotetaan, mutta suhde tietoon on välillä mutkikas. Fysioterapian dikotomia, teoria ja käden taidot, on lukiessa vahvasti läsnä. Teoriaa täytyy soveltaa. Toinen artikkeli pystyy siihen aiheensa vuoksi paremmin kuin toinen.  

Lukeminen on subjektiivinen kokemus. Voimme tehdä yleistyksiä lukijatutkimusten perusteella, mutta sinä ja minä tartumme lehteen vain, jos se kiinnostaa ja vastaa odotuksiamme. Joku kaipaa puhtaasti ammatillista tietoa, toinen myös kollegan ääntä ja asioita, jotka tekevät fysioterapeuteista ”me”.

Uudistettu Fysioterapia-lehti pyrkii tekemään kunniaa fysioterapiatieteelle mutta aikakauslehden vahvuuksia hyödyntäen. Visuaalisuutta hillitysti, selkeyttä lisää. Rakenne noudattaa kolmijakoa alku, keskiosa ja loppu. Alussa on tiedettä ja edunvalvontaa, lopussa käytännön värittämää arkea. Keskiosa kokoaa artikkelit, joissa painottuu uusin tutkimustieto.

Mukana on edelleen monet tutut palstat mutta myös uusia. Ft-info sisältää infografiikkaa, Faktajuttu vastauksia jäsenten kysymyksiin ja AMK tutuksi esittelee ammattikorkeakouluja. Liitossa nyt -palsta tiivistää fysioterapian aseman ja edunvalvonnan ajankohtaisia aiheita ja Yrittäjäuutiset kääntää ajan ilmiöitä fysioterapiaksi uudella tavalla.

Tässä uudistuksessa tärkeää oli vahvistaa myös ammattilaisen omaa ääntä. Minä, fysioterapeutti -palsta kertoo ammattilaisista eri tehtävissä. Se vuorottelee Ammattilaisen aikaa -palstan kanssa, mikä keskittyy voimia antavaan vapaa-aikaan.

Myös lehden muoto on muuttunut. Paksummat kannet ja liimasidonta tukevat lehden arkistointia, samoin lehden ”selkään” tehdyt merkinnät. Jatkossa selkä sisältää myös kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän teeman nimen, mikä auttaa tietyn numeron löytämistä hyllystä.

Paljon olisi sanottavaa, mutta nyt on sinun vuorosi. Uudistus vaatii aina tottumista, mutta ensivaikutelmasi on tärkeää tietoa meille. Sivulta 62 löydät ohjeet, miten voit antaa palautetta.

Lämmin kiitos prosessiin osallistuneille ja sinulle, hyvä lukija. Antoisia lukuhetkiä.

Saija Suominen
@saisuomi | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uudistetusta Fysioterapia-lehdestä löydät nämä artikkelit ja palstat:

Lue lisää...