Fysioterapian erikoisasiantuntijat

Fysioterapian erikoisasiantuntijuuden tavoitteena on osaamisen kehittäminen ja urakehitys. Fysioterapian erikoisasiantuntijalta edellytetään sekä vahvaa kliinistä osaamista että fy­sioterapia-alan teoreettista hallintaa. Heidän erikoisalueen asiantuntijuuttaan voidaan hyödyntää erityisesti kouluttajina, asiantuntijalausujina ja asiantuntijoina työryhmissä.

Erikoisasiantunti­jalta edellytetään vahvaa näyttöä toiminnasta erikoisalansa ke­hittäjänä, kouluttajana ja tiedon välittäjänä. Pelkästään opintojen tai pitkän työ­kokemuksen pe­rusteella nimikettä ei voida myöntää. Erikoisasiantuntijakriteeristössä on huomioitu fysioterapeuttien maailman­järjestön WCPT:n ja Euroopan aluejärjestön fysioterapian erikoistumista koske­vat kannanotot.

Haettavat fysioterapian erikoisalueet ovat lasten fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, aikuisten neurologinen fysioterapia, perusterveydenhuollon fysioterapia, työfysioterapia ja kipufysioterapia. Nimikettä voivat hakea Suomen Fysioterapeuttien jäsenet vuosittain huhti- ja lokakuussa. Fysioterapian erikoisasiantuntijanimike tulee päivittää viiden vuoden välein tai erikoisasiantuntijanimike ei ole voimassa.

Katso lisää:

» pdf Fysioterapian erikoisasiantuntija 2017 (760 KB)

» Nimikkeet ruotsiksi ja englanniksi 2015

» Myönnetyt erikoisasiantuntijanimikkeet erikoisaloittain

Hakeminen:

» default Hakulomake erikoisasiantuntija (42 KB)

Tiedustelut:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 0207 199 590

 

Lue Lisaa Aiheesta