Jäsenmaksuohjeet

Mikäli saat palkkatuloa Suomesta, jäsenmaksusi suuruus on 1.1 % veronalaisesta tulosta. Tämä pitää sisällään myös mahdolliset etuudet, palkkiot ja lomakorvaukset. Jäsenmaksu tilitetään liittoon kuukausittain viitenumeroilla, jotka toimitamme jäsenille alkuvuodesta. Ammattiliiton jäsenmaksu on myös verovähennyskelpoinen. Toimitamme automaattisesti verottajalle tiedon vuoden aikana meille maksetuista jäsenmaksuista, joten ne näkyvät suoraan esitäytetyssä veroilmoituksessasi.

» Kaikki jäsenmaksuluokat löydät tästä

Mikäli kuulut liittoon jonkin yhteisöjäsenen kautta, laskutamme kyseisen yhdistyksen vuosittaisen jäsenmaksun erillisellä laskulla. Myös kiinteän vuosimaksun liittomaksunaan maksavat jäsenet (yrittäjät, eläkeläiset ja rinnakkaisjäsenet) saavat normaalisti laskun kerran vuodessa.

Työnantajaperintä

Yksinkertaisin tapa hoitaa jäsenmaksut on toimittaa työnantajalle/palkanlaskijalle perintävaltakirja. Tällöin jäsenmaksu voidaan veloittaa automaattisesti palkastasi kuukausittain, eikä sinun tarvitse itse huolehtia sen maksamisesta.

» pdf Valtakirja työnantajaperintään (636 KB)
» pdf Työnantajaperinnän ohjeistus (299 KB)

Voit tilittää jäsenmaksusi myös itse

Mikäli et syystä tai toisesta halua maksaa jäsenmaksuasi työnantajaperintänä, voit hoitaa tilitykset myös itse. Tällöin toimitamme sinulle henkilökohtaiset, kuukausittain vaihtuvat viitenumerot, joilla voit itse maksaa maksun. Tämän jälkeen lasket itse kuukauden palkkatulostasi 1.1 % suuruisen osuuden, jonka voit maksaa normaalisti verkkopankissa liiton tilille saamillasi viitenumeroilla.

Mikäli jäät tilapäisesti pois työelämästä tai siirryt esimerkiksi ulkomaille töihin, jäsenmaksusi on kiinteä 6 euroa/kk. Saat tämänkin maksun tilittämistä varten kuukausikohtaiset viitenumerot.

Jäikö jokin kuukausi maksamatta?

Mikäli työnantajaperintäsi on esimerkiksi käynnistynyt viiveellä ja jonkin kuukauden jäsenmaksu on jäänyt suorittamatta, voit käydä maksamassa puuttuvan maksun jäsenrekisterimme eAsioinnin kautta. Voit hoitaa e-asioinnin kautta myös kaiken muun jäsenrekisteritietojesi tarkistamisen ja päivittämisen.

» eAsiointi: https://easiointi.yap.fi/Kuntoutusala/#/

Tarvittaessa yhteys liiton toimistoon

Mikäli sinulla on kysyttävää jäsenmaksujen maksamisesta tai haluat tilata uudet viitenumerot, ota yhteyttä liiton toimistoon p. 0207 199 590, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.