Liiton logot ja tunnukset

logo_RGB

Liiton logo on Suomen Fysioterapeuttien oma tunnus, eivätkä liiton jäsenet voi käyttää sitä esimerkiksi oman yrityksensä markkinoinnissa.

Logo uudistettiin vuonna 2008. Uuden logon symboliosa kuvaa yhteenliittymistä - fysioterapia-alan eri toimijoiden yhteisiä päämääriä. Suomen Fysioterapeutit ajaa ammatillisena järjestönä heidän etuaan. Logon värit ovat raikkaat ja nykyaikaiset. Keltainen väri kuvastaa varmuutta ja optimismia, vihreä uudistumiskykyä ja kirkkaansininen uskollisuutta. Tummansininen väri luo uskottavuutta ja typografia viestii selkeyttä ja nykyaikaisuutta.

 


 

kvtunnusmv

Kansainvälinen fysioterapia-tunnus on malliltaan WCPT:n (World Confederation for Physical Therapy) hyväksymä.

Tunnuksen käyttöoikeus on Suomen Fysioterapeuttien jäsenillä ja käyttöoikeus raukeaa jäsenyyden päättyessä. Tunnusta voi vapaasti käyttää esim. oman yrityksen käyntikorteissa, ikkunateippauksissa, mainoksissa jne.

Tunnuksen käyttöohjeet ja painokelpoiset tiedostot ovat ladattavissa materiaalisalkusta >> (vaatii kirjautumisen)

 


 

jasenmerkki

Suomen Fysioterapeuttien jäsenmerkin suunnitteli arkkitehti Jouko Heikkinen ollessaan 50-luvulla poliopotilaana kuntoutumassa Invalidisäätiöllä. Hän antoi merkkiluonnokselleen nimen "Elämän puu". Merkin pintana on puun läpileikkaus ja sen sydämessä terveydenhuollon risti, joka sekin symboloi elämää.

Johtokunnan ohjeet vuonna 1957 uudesta jäsenmerkistä kuuluivat:

"Merkin hinta on 700 mk. Ainoastaan Suomen Lääkintävoimistelijain Yhdistyksen jäsen on oikeutettu kantamaan ko. merkkiä vasemmassa rintapielessään työpuvussaan - sekä muun asun yhteydessä yhdistyksen virallisissa edustustehtävissä tai alan kokouksissa tai kongresseissa. Erotessaan yhdistyksestä jäsenmerkin haltija on velvollinen luovuttamaan sen takaisin siitä maksamastaan hinnasta. Kadottaessaan merkin on haltijan tehtävä siitä kirjallinen ilmoitus johtokunnalle." Näin vielä nykyäänkin noudatettava perinne luotiin.