Sinikka Jäntti haki ja sai maailmalta hyviä malleja muun muassa fysioterapian kehittämiseen, koulutussisältöihin, erityisaloihin sekä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon edistämiseen. Samalla Lääkintävoimistelijaliiton vuosien 1987-1993 puheenjohtaja pääsi kättelemään presidenttejä ja kuninkaallisia.

Lue lisää...

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) menestyy ja edistyy. Elämäntyönsä sen parissa tehnyt Markku Paatelma pätevöityi Norjassa ja käynnisti heti sen perään fysioterapeuteille suunnatun ortopedian manuaalisen terapian koulutuksen Suomessa vuonna 1984. OMT-fysioterapeutit ovat arvostettuja, täystyöllistettyjä käsityöläisiä.

Lue lisää...

Kurikkalainen fysioterapeutti Jussi Hietikko on aina ollut mies, joka on sanonut mielipiteensä ääneen. Siksi luottamustoimia on kertynyt lukuisia. Hän innostui varhain yrittäjyydestä ja kantoi vetovastuun, kun Lääkintävoimistelijaliittoon perustettiin ammatinharjoittajatoimikunta.

Lue lisää...

Kaikilla 1960-luvun lääkitysvoimistelijaopiskelijoilla oli tiedossa työpaikka, monilla jo vuotta ennen valmistumista. Heitä myös arvostettiin. Sirkka-Liisa Karppi sai ensimmäisessä työpaikassaan, sairaalassa, heti kaksi alaista: hierojan ja kävelyttäjän.

Lue lisää...

Piipi Kuurne muistaa opiskeluvuosiltaan kannustavat opettajat ja käsiharjoitukset! Opettajana hän on taistellut fysioterapian aseman puolesta välillä kyyneleitten kera. Niistä muistoksi hän osti itselleen kauniit helmet.

Lue lisää...