Onko fysioterapeutin tärkein työkalu korvat? Mitä liikkumisen pelko voi saada aikaan? Mistä löytyy tulevaisuuden ammattilainen?

Näistä ja muista aiheista kuulet juhlavuoden päätapahtumassa – Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Fysioterapia & Kuntoutus -koulutuspäivillä 3. – 4. lokakuuta. Päivien yhteydessä on suuri näyttely ja Hyvä Ikä -tapahtuma. Lisätietoa tapahtumasta: www.fysioterapiamessut.fi 

Jäsenten osallistumishinta on nyt ennätysalhainen! Liitto on tukenut jäsentensä osallistumista maksamalla osan pääsymaksusta. Ilmoittaudu nyt earlybird-hinnalla. Osallistumismaksut löydät täältä: http://bit.ly/2C9MGoo

 

Suomen Fysioterapeutit ja Fysioterapia-lehti viettävät tänä vuonna juhlavuosiaan. Liitto täyttää kunnioitettavat 75 vuotta ja lehti 65 vuotta. Juhlavuoden teema on fysioterapian markkinointi. Tarkoituksena on nostaa esiin fysioterapian eri menetelmien vaikuttavuus, fysioterapian monipuolisuus ja erikoisalat.

Liiton uusi logo ja graafinen ulkoasu sekä uudet verkkosivut julkistetaan vuosijuhlapäivänä 6. maaliskuuta 2018. Graafisten linjausten taustalla on viime vuonna toteutettu sähköinen jäsenkysely, johon saimme paljon kommentteja ja näkemyksiä. Jäsenten ääni kuuluu ja näkyy!  

Lue lisää...

Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet (TULES) muodostavat neljänneksen perusterveydenhuollon lääkärikäynneistä. Fysioterapeuttien suoravastaanotto tarkoittaa, että potilas voi TULES-oireiden takia mennä suoraan fysioterapeutin vastaanotolle.

Suomen Fysioterapeutit ry on edistänyt jo yli 10 vuoden ajan fysioterapeuttien suoravastaanottotoimintaa. Liitto on levittänyt tietoa toiminnasta valtakunnallisesti eri tahoille. Se on vaikuttanut yhteiskunnallisesti lainsäädännön valmisteluun mm. lausunnoilla. Liitto on järjestänyt alan koulutusta ja seminaareja. Se on antanut sisällöllistä neuvontaa ja ohjausta sekä työyhteisöille että työntekijöille.

Lue lisää...

Suomen Fysioterapeutit ry:n jäseniä kuuluu kuntasektorin lisäksi mm. yliopisto- tai valtiosektoriin, yksityisen sektorin työnantajaedunvalvontajärjestö Avaintyönantajat Avainta-sopimukseen, Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimukseen ja Terveyspalvelualan Unionin työehtosopimukseen. Tiedotamme jäsenistöä näiden tahojen neuvottelujen etenemisestä sähköpostilla.

Yliopistosektori: JUKO jatkaa sovittelua

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia antoivat 13. helmikuuta työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijantoimistoon sekä työnantajaa edustavalle Sivistystyönantajat ry:lle. Työtaistelulla vauhditetaan jumiutuneita työehtosopimusneuvotteluja. Osapuolilla on riitaa sekä palkankorotuksista että tekstikysymyksistä.

Lue lisää...